Silahlı Kimlik Yenileme Nasıl Yapılır?

Silahlı kimlik yenileme nasıl yapılır? Silahlı güvenlik yenileme ücreti ne kadarİ? Silahlı yenileme kalma var mı? Yenileme silahlı ne demek? Yenilemede sağlık raporu şartı aranıyor mu? Silahlı yenileme dersleri kaç gün ve kaç saat sürmektedir? Özel güvenlik kimlik kartının süresi bitince ne olur? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Yenileme silahlı ne demek?

Yenileme silahlı demek elinde süresi bitmiş veya en az 1 yıl süresi kalmış silahlı özel güvenlik kimlik kartı veya sertifikasının geçerlilik süresini uzatmak amacıyla yapılan bir işlemdir.

Özel güvenlik kimlik kartları ile özel güvenlik sertifikalarının üzerinde geçerlilik tarihi yazar. Bu tarih bitmeden en az 1 yıl önce özel güvenlik kursuna müracaat edilmeli ve kurs görüp, sınava girerek bu tarih uzatılmalıdır.

Silahlı özel güvenlik yenileme ne zaman yapılır?

Eğer özel güvenlik görevlisi olarak aktif bir şekilde çalışıyorsanız 5188 sayılı kanuna göre kimlik geçerlilik süresi bitmeden en az 1 yıl önce özel güvenlik eğitim kurumuna müracaat etmeli ve sınava girdikten sonra emniyete kimlik müracaatı yapmalıdır.

Ancak özel güvenlik görevlisi olarak çalışmıyorsanız 1 yıl önceden kimlik kartınızı yenilemenize gerek yoktur.

Özel güvenlik kimlik süresi bitince ne olur?

Özel güvenlik kimlik süresi bitince ne olacağını bir çok kursiyerimiz sormaktadır. Burada şu konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz. 

Eğer aktif bir şekilde özel güvenlik görevlisi olarak çalışıyorsanız ve kimlik süreniz biterse işten tazminatsız bir şekilde çıkartılmanız dahi söz konusu olabilir.

Ancak aktif bir şekilde özel güvenlik görevlisi olarak çalışmıyorsanız bir problem olmayacaktır. Kimlik süreniz bitse veya biten süre geçse bile yenileme yapabilirsiniz. Kimliğiniz iptal olmaz.

Silahlı Yenileme kalma var mı?

Silahlı yenileme yapacak özel güvenlik görevlilerinin en çok sorduğu sorulardan birisi de silahlı yenileme sınavında kalma var mı sorusudur. Silahlı veya silahsız yenileme sınavında kalma yoktur. Ancak geçmek içinde bazı şartlar vardır. Bu şartları şöyle sıralayabiliriz.

  1. Yazılı olan özel güvenlik sınavına mutlaka katılmanız gerekmektedir.
  2. Yazılı sınavdan 1 puan dahi alsanız yeterli olacaktır.
  3. Atış sınavında hedef kağıdınızda isabet olmasa dahi sınavdan kalmazsınız.
  4. Ancak sınav düzenini bozacak bir davranışta bulunursanız veya kopya çekme gibi girişimlerde sınavdan çıkartılırsanız sınavınızın iptal olma durumu söz konusu olabilir.

Silahlı Yenileme kaç soru?

Özel güvenlik silahlı yenileme sınavında karşınıza toplamda 100 adet temel soru ve 25 adet silah sorusu gelecektir.

Temel sorulardan kasıt silah bilgisi derslerinin haricinde olan güvenlik hukuku, güvenlik tedbirleri, etkili iletişim, temel ilk yardım, kişi koruma, güvenlik sistem ve cihazları, uyuşturucu madde bilgisi, genel kollukla ilişkiler derslerinden oluşan toplam 100 adet test sorusu gelecektir. Ayrıca 25 adet silah bilgisi ve atış dersinden soru çıkacaktır. 

Yenileme sınavında her ne kadar kalma olmasa da temel 100 sorudan her bir doğru 1 puan değerinde iken 25 adet silah sorusunda ise her doğru 2 puan değerinde olmaktadır.

Silahlı Yenileme kaç saat?

Silahlı yenileme eğitimlerinin kaç gün veya kaç saat sürdüğü kursiyerlerimiz tarafından sorulmaktadır. Silahlı yenileme eğitimi toplamda 60 ders saati kadar sürmektedir. Bu da yaklaşık olarak 9 güne tekabül etmektedir.

Silahlı güvenlik yenileme ücreti ne kadar?

Silahlı yenileme ücreti her ilde hatta her ilçede farklılıklar gösterebilmektedir. Hatta bazı dönemlerde kurs ücretlerinde kampanyalarımız olmaktadır. Bu nedenle silahlı güvenlik yenileme ücretini en güncel fiyat ve kurs ücretlerini öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.